21 Ağustos 2009 Cuma

Gençlik Katılımı ve Eylem Planı (1)


Bir süredir bir çok arkadaşım gibi "Gençlik Katılımı ve Gençlik Politikaları" teması üzerinde çalışıyorum.

Bugün yaptığımız tartışmaların birinde gençlerin ciddi anlamda sorunları olduğundan ve gençler olarak bu sorunların çözümünde yapabileceğimiz katkılardan söz ettik.

Fakat bunun yanında sorunların çözümünde gençlerin bir sorun çözücü olarak görülmediğini ve çözüm önerilerinin genel olarak önemsenmediğini belirttik.

Kişisel düşüncem şudur ki; eğer gerçekten istenirse, sağlam bir altyapı oluşturulur ve etkili bir eylem planı hazırlanırsa, gençler bu sorunları çözer.Çünkü gençler bu güce sahipler !

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda çalışarak sesimizi gerçekten duyurabileceğimize inandık.Uzun süredir de "Gençlerin Katılımı" teması üzerinde önemli çalışmalar yaparak büyük yol katettik.Şimdi ise ihtiyacımız olan şey harekete geçmek diye düşünüyorum.Bunun için en iyi yer de bu atölye...


Hazırlayacağımız eylem planlarıyla tüm çalışmalarımızın asıl amacına ulaşabileceğine inancım sonsuz...

Uzun zamandır düşündüğüm ve üzerinde çalıştığım bir eylem planını sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum :

Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

Bayramınız değil, bayramımız kutlu olsun diyebileceğimiz; gençlerin kendilerine yakışır bir şekilde gerçek anlamda kendi katılımlarıyla hazırladıkları bir şenlik,şölen,kutlama...

Böylece hem gençlerin ne kadar büyük bir güce sahip olduğunu gösterecek hem de kendimize olan güvenimizi artırmış olacağız.Ayrıca yıllardır stadyumlarda dekorasyon olarak kullanılan genç arkadaşlarımızın da haklarını arayıp, yöneticilere bir anlamda mesaj vereceğiz.

Eğer bu fikir sizi biraz da olsun heyecanlandırıyorsa, geliştirmeye ve tartışmaya bekliyorum.

HAZIR MISIN ???

2 yorum:

  1. yerel örğütlenmelerin katılıyla temanın desteklenerek bu tarz etkinliklerle ÖNE çikacağina inanıyorum .

    YanıtlaSil
  2. BeN HaZıRıM..."GeNçLeRiN KaTıLıMı" TeMaSıNıN YaYGıNLaŞTıRıLMaSı ADıNa YaPaBiLeCeĞiM HeR ŞeYi GeRÇeKLeŞTiRMeK iSTiYoRuM...:)

    YanıtlaSil