22 Ağustos 2009 Cumartesi

Kaçın öcü geliyooooor,Kaçın Örgütlenenler geliyor!!!

sevgli gençler:D
sabah mahmurluğuyla,çalışma odasında Bulut'un sesinden şarkılar dinlerken; Neco Allah'ınızdan buldunuz diyerek pis pis sırıttı.Duvardan söküp aldığı zarfı heyecanla açtı:P
Zarfta ki yönergeler doğrultusunda,önce ekmek fırınına gidip yönergeleri okuduk, oradan neredeyse Engiz'deki tüm dükkanları gezip tek tek yönergeleri takip ettik.
Veee bizim konumuz olan örgütlenmeyle ilgili sokaklarda röportaja başladık.
Soru:Örgütlenme düşüncelerini eyleme geçirme konusunda ne düşünüyorsunuz?
-Türkiye'de gençler devlete başkaldırıyor.Herşeyde yakıp yıkıp eyleme geçiyorlar.Devlet malına zarar veriyorlar.Örgütleneceklerine çalışsınlar,adam olsunlar okusunlar.
-Boyun eğmemek kendi çıkarlarını düşünerek ve ülkesinin çıkarlarını düşünerek en demokratik şekilde mücadele etmelidir.
-Örgütlenme kötü bişeydir.Örgütlenmek diyince aklıma savaş geliyor,dağdakiler geliyor.Örgütlenmek kötü bişeydir.Gençler dinden oluyor içkici oluyor.
-Çalışmaktan örgütlenmek için vaktimiz kalmıyor.Hadi örgütlendin diyelim bu adamlar kendi çıkarları oldu mu satarlar.
-Gençlerin örgütlenmesi güzel bişey siz ne güzel para almadan birleşip bir şeyler için emek veriyorsunuz örgütleniyorsunuz..

Böylece yaptığımız röportajlarda ne kadarda örgütlenme kelimesinden öcü gibi korktuğumuzu,örgütlenmenin hem zaman kaybı hem devlete zarar olduğunu düşünecek bir toplum olduğumuzu farkettik...
Ey genç şimdi harekete geçme vakti..Örgütleneceğizde bir şeyleri değiştireceğiz de..

Grup süpürge

http://www.taraf.com.tr/haber/34454.htm
http://www.taraf.com.tr/haber/35363.htm

2 yorum:

  1. Türkiye, 87 sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendikalaşma Hakkının Korunması ile 98 sayılı Örgütlenme ve Toplu Pazarlık Hakkı Sözleşmesi’nin uygulanması konusundaki ihlaller gerekçesiyle, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Aplikasyon Komitesi’nde gündeme gelmesi muhtemel 43 ülke arasına alındı.

    ILO’nun, 3-19 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak 98. Uluslararası Çalışma Konferansı’nın gündemi şekillenmeye başladığı öğrenildi. Bu kapsamda, ülkelerin onayladıkları ILO sözleşmelerinin gereğini yapıp yapmadıklarının incelendiği Aplikasyon Komitesi’nde gündeme gelmesi muhtemel ülkeler de belli oldu.

    Türkiye, ILO’nun 87 sayılı Sendika Özgürlüğü ve Sendikalaşma Hakkının Korunması Sözleşmesi ile 98 sayılı Örgütlenme ve Toplu Pazarlık Hakkı Sözleşmesi’nin uygulanması konusundaki ihlaller gerekçesiyle, Aplikasyon Komitesi’nde gündeme gelmesi muhtemel 43 ülke arasına alındı.

    Türkiye’nin gündeme alınacak 20 civarındaki ülke arasında yer alıp almayacağı konferansın başlamasıyla netleşecek.

    87 ve 98 sayılı sözleşmelerin uygulanmasındaki eksiklikler nedeniyle Aplikasyon Komitesi’nde gündemine gelebilecek diğer ülkeler Belarus, Kolombiya, Kostarika, Cibuti, Etiyopya, Guatamala, Myanmar, Pakistan, Panama, Paraguay, Filipinler, Slovakya, Swaziland, Uruguay ve Venezuela’dan oluşuyor.

    Komitede işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin görüşlerine başvuruluyor.

    YanıtlaSil
  2. Danıştay’dan örgütlenme özgürlüğüne destek veren bir karar çıktı. Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) mesleki örgütlenme hakkına müdahale edildiği gerekçesiyle açtığı bir dava üzerine Danıştay, üniversite öğretim elemanlarının kamu kuruluşları ile kendi meslek örgütlerinde yönetici olmalarını ‘izne bağlayarak’ yasaklayan YÖK Genelgesi’nin yürürlüğünü durdurdu. Danıştay, yasakçı genelgenin anayasal hakkın sınırlanması olacağına dikkat çekti

    YÖK’ün kararı Anayasa’ya aykırı
    Davanın kaynağını oluşturan genelge, YÖK tarafından 17 Kasım 2008’de yayımlanmıştı. Meslek örgütleri ve eğitimci sendikaları tarafından ciddi tepki gören genelgeye TTB Merkez Konseyi, “Anayasa ve yasalardan kaynaklanan mesleki örgütlenme hakkına müdahale edildiği, öğretim elemanlarının bu kapsamdaki faaliyetlerinin gönüllülük esasına dayandığı, böyle bir faaliyetin vesayet altına alınmasının Anayasal ve yasal düzenlemelere aykırı olduğu” gerekçesiyle dava açmıştı.
    Danıştay 8. Dairesi, YÖK’ün itiraz ve savunmalarını yeterli bulmayıp, genelgenin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Kararda şöyle denildi: “Öğretim elemanlarının kamu kuruluşları veya meslek kuruluşlarının yönetim veya denetim organlarında görev almalarının bu kapsamda değerlendirilmesi, Anayasa ve yasalarla tanınan hakların gerçekleşmesinin genelge ile sınırlandırılması ve maddenin kapsamının genişletilmesine yol açması ile eş anlamlı olacaktır. Kaynağını Anayasa’dan ve yasalardan alan meslek kuruluşlarının yönetim ve denetim kurullarına seçilebilme ve bu suretle kamu görevini yerine getirebilmesi hakkının, farklı bir yorumla izne bağlanması hukuksal açıdan mümkün görülmemektedir.
    Anayasa’dan kaynaklanan hakkın gerçekleşmesini ve etkin olarak yürütülmesini kısıtlayan dava konusu Genelge’nin hukuka aykırı olduğu ve giderilmesi güç veya olanaksız zararlar doğuracağı açıktır.”

    YanıtlaSil