22 Ağustos 2009 Cumartesi

GE (N) Ç !!

Kulp TOg 'un yaptığı dönemselin ardından pek ara vermeden hemen Gençlerin Katılımı Atölyesine katılmak için yola çıktım. Bir şeyleri başarmanın verdiği hazla geçen bir yolculuktan sonra Samsun ' a vardım.

Kültürel çeşitliğin zengin dokusunun tüm topraklarına sindiği bir ülkede yaşamının hazzını yaşarken bu hazza arabadan iner inmez yağmurlu , nemli bir kentin sabahına uyanmanın şaşkın mahmurluğu karıştı. Bir kente yabancı olmak , şaşkın bakışlar taşımak ,keşfetmenin heyecanı gibi çapraşık duygular basar yürekleri o an. İşte Samsun !

Geçen sene tema olarak kabul edilen Gençlerin Katılımı temasının somut , elle tutulur resmini çekmeye geldiğim ve bu resmi yerel örgütlenmemle paylaşıp katılım konusunda yeni ufuklar açmak gibi bariz hedefi vardı Samsun ' da oluşumun.

Tanışma ve kaynaşmanın ardından yavaş yavaş başlayan atölyede aynı kaygıyla gelen ve atölyeden benzer benlentiler içinde olan genç katılımcılardan oluşmuş güzel , heyecanlı bir grubun içinde buldum kendimi.
İlk gün itibariyle atölyeden edindiğim izlenim yararlı ve zevkli bir paylaşım içinde Gençlerin Katılımını farklı açılardan açmazlarından kurtarıp , yeni araç ve yöntemlerle Sivil Toplum alanında gençlerin merkezde olacağı bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum.
Yarın gençlerin !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder