25 Ağustos 2009 Salı

Haydi Genç, Harekete Geç

Türkiye'de 2008 ADNKS sayımına göre 15 - 24 yaş arası genç nüfus 18.960.499 olarak görülmektedir. Yaklaşık 1 yıldır Gençlerin Katılımını konuşuyoruz. Hatta bunu biraz daha genişletip gençlerin karar mekanizmalarına katılımını konuşuyoruz. Geçtiğimiz 1 yıllık süreçte gençlerin katılımı temalı farklı proje, yarışma, kampanya gibi etkinlikler düzenledik. Artık süreci biraz daha geliştirip, somut çözüm önerilerini tartıştığımız bir atölye gerçekleştirdik.

Atölye çıktılarını en kısa zamanda arkadaşlarım sizinle paylaşacaktır. Ama önemli olan izleyeceğimiz bu yolda, kişisel bakış açılarımızı geniş tutabilmemiz. Bunu düşünürken yapabileceklerimizin de farkına varalım. Bugün ekonomik kriz toplantısına Gençlik Sivil Toplum Kuruluşu olarak TOG çağrılıyor!!!!!!

Atölyeden sonraki süreci değerlendirirken, Kendinizi uzay gibi sonsuz bir Sivil Toplum Alanında yürüyorken düşünmenizi istiyorum. Toplum Gönüllüsü gençlerin 6 yıllık süreçte oluşturdukları mekanizmaları hepimiz biliyoruz. Gençlerin yine yeni politikalara imza atması an meselesi olabilir.

Artık gençlerin tek yürek olması gerekmiyor mu ?
Ötekileştirmekten artık yorulmadık mı?
Artık Devlet Politikalarına etki etmenin bir yolunu bulma zamanı gelmedi mi?
Taşlı, sopalı eylemlerden sıkılmadık mı?

Soruyorum sizlere......... :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder