26 Ağustos 2009 Çarşamba

Gençlerin en büyük sorunu işsizlik ''ANKET''


Türk-İş Gençlik Komitesi'nin anket yöntemini kullanarak yaptığı araştırmada 33 yaş ve altındaki 2 bin 429 genç işçiye ulaşıldı.


Araştırmaya katılan genç işçilerden yüzde 76,7'si kamuda, yüzde 23,3'ü özel sektörde çalıştığını belirtilidi. Araştırma, genç işçilerin sendika yönetiminde oldukça düşük düzeyde temsil edildiğini ortaya koydu.Sendikalarda aktif görevi olduğunu ifade edenlerin sayısı 128'de kaldı. Genç işçilerin sendikalarına hangi sıklıkla gittikleri sorusuna, sendikaya "ara sıra gittiğini" söyleyenlerin oranı yüzde 43,6'yı, "hiç gitmediğini" söyleyenlerin oranı ise yüzde 29,5'i buldu. Sendikaların gençlere yönelik yeterli faaliyet yürüttüğünü düşünenlerin oranı yüzde 6,6'da kalırken, genç işçilerin yüzde 43,2'si bu konuda bilgisi olmadığını ifade etti.


İşsizlik sorununu yüzde 16 ile eğitim, yüzde 11,7 ile örgütlenme ve dayanışma, yüzde 10 ile yoksulluk yüzde 9,8 ile sosyal güvenlik ve sağlık izledi.Yapılan araştırmada genç işçilerin 3'te 1'i, önlerindeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirtiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder