22 Ağustos 2009 Cumartesi

Depremin 10. yıl dönümünde, her alanda ''bürokrasi depremi''

İlk olarak bilgisayar hastanesine gittik, ordan yeni şifreye koşarken çevre gençlerin koşuşmasını anlamaya çalışıyordu.Aslında bizde ne yaptığımızı anlamaya çalışıyorduk..Önce 5 kişiyle barınma hakkı ve devletin barınma hassaiyeti üzerindeki rolü üzerine sorular bularak önce kendimizle sonra yöre halkıyla röportaja giriştik.
Sorduğumuz sorulardan aldığımız en büyük çıkarım, yöre halkını devletten barınma üzerinde aktif bir rol ve politika beklentisi içinde olduğuydu.

Sonraki görevimizde ise konuyla ilgili bir materyal edindik..Materyal olarak sıcak bir barınma için, bir sıcak aş diyerekten ''Halk'' çorba aldık :)



Ondan sonra barınma üzerine resimli bir kompozisyon üzerine eğildik. Burda sosyo ekonomik eşitsizliğe vurgu yapmaya çalıştık.Sonra basının bu konudaki ilgisini aramaya çalıştık. Yurt meselesinin bu kadar güncel olduğu bir dönemde Türkiye nin çok büyük kitlelerine hitap eden 2 ulusal gazetesinden sadece bir köşe yazısında 2 satır yazı zor bulabildik.

Barınma konusunda sanatsal bir ifade olarak yaşayan bir heykel çalışması işine giriştik, hatta o kadar canlı oldu ki beynimizde ki fotoğraf karesi videoya dönüştü :)



Güncel olarak barınma hakkında internette ki araştırmamızda ise, ''deprem konutlarından'' kendisine lojman yapmak isteyen devletin haberini sizlere sunmak istedik.


1 yorum: