18 Ocak 2010 Pazartesi

Gençliğin İhtiyaçları Araştırması


Gençliğin ihtiyaçları bilinmiyor, anlaşılmıyor, karşılanmıyor;
Gençlik tanınmıyor, hesaba alınmıyor;
Gençliğin muhatabı yok…

Oysa gençler ne istediğini biliyor; gençler kendilerini geliştirmek için ortam ve fırsat istiyor; gençler bir araya gelmek, tanışmak ve birbirine güvenmek istiyor; gençler, katılmak, söz söylemek ve sorumluluk almak istiyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından yürütülen Üniversite Gençliğinin İhtiyaçları Araştırması, gençliğin önemli bir kısmını oluşturan üniversite öğrencisi gençlerin temel ihtiyaçlarını belirlemeyi ve bu ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri geliştirebilmek için bir zemin oluşturmayı hedefledi. Araştırma, 2008-2009 yıllarında tüm ülke genelindeki üniversitelerde gönüllüler aracılığı ile yaygınlaştırıldı. Araştırmaya 43 ildeki 59 üniversiteden, 1886 genç katıldı.

Araştırma, daha etkin, kaliteli ve öğrenci merkezli bir üniversite yaşamının geliştirilmesi sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Araştırma, üniversite öğrencisi gençlerin temel ihtiyaç alanlarını gözler önüne sererken, bu ihtiyaçlara ilişkin çözüm önerilerini de sunuyor.

Araştırma kapsamında tanımlanan Sorunların, Çözümlerin ve Önerilerin yer aldığı araştırma raporu için http://www.tog.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder