18 Ocak 2010 Pazartesi

EGE-TOG-ATAK “Gençlerin Katılımı”


Tog içerisinde iki yıldır “Katılım nedir? Nasıl katılım?” sorularına cevap aradık, bu organizasyona ise genç kimdir sorusuna cevap arayarak başladık, genç kimdir, ihtiyaçları nelerdir, ülkedeki konumu ve önemi nedir? diye saatlerce tartıştık Türk Dil Kurumu’na inat tanımlamalar yaptık gençler üzerine, aslında tanımların içine sığdırılamayacak bir gençlik olduğunun farkına vardık ve ülkede olmayan politikaları bizler oluşturduk, politikalarımızı konuştuktan sonra nerede durduğumuzu konuştuk bu sefer… hangi yargının hangi ünleminde hangi noktasında durduğumuzu belirledik, anahtar kelimelerimiz yine katılım üzerineydi. Genç profili, ihtiyaçlar, politikalar ve yargılar… bunların bir yerde vücut bulması gerekiyordu, o zaman Genç Şehrimizi kurmanın sırası gelmişti, rengarenk kartonlardan her renkten genç için evler, fabrikalar ve yollar yaptık.
Ertesi gün bizim planlamadığımız bir şehrin bize ait olan yollarına döküldük, sokaktaki insanlara gençler ve onların sosyal hakları üzerine sorular yönelttik, aldığımız cevaplar üzerine kimi zaman üzüldük kimi zaman şaşırdık hatta mutlu olduk … Yereldeki insanlarla sosyal haklarımızı konuştuktan sonra sıra kendi içimizde sosyal haklarımızı konuşmaya geldi, bizler de bunun üzerine kıraathanemizi kurup Hayat Zor! oyununu oynadık ve aslında o kadar zor olmadığını fark ettik çoğu şeyin ve bize politika belirlemek için bir alan bırakılmadıysa bizler yeni alanlar, yeni meclisler açalım gençlerin ihtiyaçları üzerine çözümler bulup HAREKETE GEÇelim dedik. Neler mi belirledik?
· Gençlerin hakları, ilgi alanları ilgili genç dostu bir web sitesi oluşturmak için ilk adımı attık,
· Ulusal gençlik pasosu için eyleme geçmeye hazırız,
· Gençlik ve hak temelli yeni atak fikirlerimiz var,
· Genç şehir ulusal etkinlikleri yapmak için fırsat kolluyoruz,
· Öğrenci sorunları üzerine projelerimizi hayata geçirmeye hazırız ve
· Daha iyi örgütlenebilmek ve her genci çekebilmek adına gençlik merkezleri açmak için harekete geçiyoruz.Sen de “Katılmak İstemez misin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder